Boerendag

De boer van vroeger en de boer van nu op de Boerendag

Toen de KPJ Pionier nog volop katholieke plattelandsjongeren als lid had, werd bij die vereniging De Boerendag bedacht. “Laten zien hoe je vroeger op een boerderij aan het werk was, maar ook laten zien hoe dat vandaag de dag gebeurt.” Het bleek een gouden formule die al tientallen jaren veel publiek trekt. Vast ook, omdat er voor kinderen veel te doen is!

Er staan veel stands, die allemaal een koppeling hebben met het platteland. Bekende deelnemers zijn de Knapenvelder, de Landman, de imkervereniging en Eigenaardigheden. De vrouwen van nu, de bessembinder en de mosterdmaker ontbreken evenmin op de Boerendag. Naast een markt met stands zijn er ook demonstraties van (oude) ambachten zoals webbing vlechten, manden maken, stro vlechten en klompen maken. Ook is er een werkende oude dorsmolen te bezichtigen en kun je meekijken met een kunstenares die dieren schildert. De echte dieren maken de invulling van de Boerendag compleet, er zijn konijnen, kippen, duiven, minikoeien, alpaca's, mini pony’s, schapen en cavia's te bezichtigen en te aaien.

Op het demonstratieterrein vindt dit jaar de taartbakwedstrijd plaats. In de middag laat Dorsen Salland het ouderwetse stokdorsen zien en geeft de Kynologenclub een demonstratie met honden.

Ook dit jaar verzorgen wij weer de Boerenlunch. Hierbij is het mogelijk om vanaf 11.45 uur (tot 13.15 uur) aan te schuiven bij een ambachtelijk gemaakte lunch. Kosten hiervan zijn € 10,00. Klik hier voor meer informatie en voor de tickets.

Ook de LTO Salland staat dit jaar natuurlijk weer op de Boerendag van de Stöppelhaene in Raalte. Zij willen met het thema ‘Salland Boert en Eet Bewust’ de voedselproducenten en -consumenten dichter bij elkaar brengen. Ook is Team Agro aanwezig. Deze boeren en boerinnen promoten samen de Nederlandse land- en tuinbouw. Wil je hier meer over weten? De mensen van de LTO en Team Agro vertellen je graag meer!

 

Datum: 30-08-2019
Locatie: Domineeskamp
Aanvangstijd: 10:00 uur
Eindtijd: 17:00 uur

 

< ga terug