Boerendag

De boer van vroeger en de boer van nu op de Boerendag

Toen de KPJ Pionier nog volop katholieke plattelandsjongeren als lid had, werd bij die vereniging De Boerendag bedacht. “Laten zien hoe je vroeger op een boerderij aan het werk was, maar ook laten zien hoe dat vandaag de dag gebeurt.” Het bleek een gouden formule die al tientallen jaren veel publiek trekt. Vast ook, omdat de Boerendag kinderen aantrekt.

Er staan veel stands, die allemaal een koppeling hebben met het platteland. Bekende deelnemers zijn de Dorsgroep Salland, de Wijngilde, de imkervereniging en de NOJG. Vrouwenverenigingen, de klompenmaker en de mosterdmaker ontbreken evenmin op de Boerendag. Naast een markt met stands zijn er ook demonstraties van (oude) ambachten zoals rietdekken, webbing vlechten, manden maken en spinnen. Ook is er een werkende oude dorsmolen te bezichtigen. De dieren maken de invulling van de Boerendag compleet, er zijn konijnen, kippen, duiven, minikoeien, alpaca's, mini pony’s en cavia's te bezichtigen en te aaien.

Ook dit jaar verzorgen wij weer de Boerenlunch. Hierbij is het mogelijk om vanaf 12.00 (tot 13.00 uur) aan te schuiven bij een ambachtelijk gemaakte lunch. Kosten hiervan zijn € 7,50. Bij de boerenlunch zijn o.a. burgemeester Martijn Dadema, de oogstkoningin, de sallandse boer aanwezig. Klik hier voor meer informatie en voor de tickets

U kunt dit jaar ook genieten van een boerengoochelaar Tom Krooshof. Hij zal ons tussen 12.00 en 15.00 uur vermaken met zijn kunsten. (https://www.youtube.com/watch?v=mB-OeH_JB-Q)

Als LTO Salland staan we dit jaar natuurlijk ook weer op de Boerendag van de Stöppelhaene in Raalte. We willen met het thema ‘Welkom in de Landbouw’ de verbinding tussen de verschillende sectoren in de landbouw weergegeven. Het belang van de landbouw voor de Nederlandse economie en werkgelegenheid is groot. Veel bedrijven hebben een verbinding met de voedselproductie. De overheid behandeld de verschillende landbouw sectoren de laatste jaren erg verschillend, hierdoor wordt het moeilijker om met elkaar samen te werken. We willen aangeven dat er een grote verbondenheid is in het buitengebied, de sectoren hebben elkaar nodig om te blijven komen tot een duurzame landbouw. We vinden het dan ook erg belangrijk om de burger en consument hierover te informeren. Ook zullen de kinderen zich goed vermaken met onder andere dieren aaien, ons mooie speelbord en een prijsvraag. 

- Tentoonstelling van oude foto's van eerdere boerendagen

Skeltertrek


De Boerendag is mede mogelijk gemaakt door de Welkoop Raalte.

Datum: 25-08-2017
Locatie: Domineeskamp
Aanvangstijd: 10:00 uur
Eindtijd: 17:00 uur

 

< ga terug