Sallandse BBQ Challenge

Wie wordt de "BBQ koning(in)" van Stöppelhaene 2018 ?

Het begint een traditie te worden.. voor de derde keer wordt door de Oogstkoningin op de vrijdag van de Stöppelhaene om 12.00 uur het officiële startsein gegeven voor Sallands BBQ Challenge. Maximaal 15 teams van 2-4 (amateur) koks gaan strijden voor de grote BBQ Challenge trofee en een aantal mooie prijzen.

Wat moeten de bbq-teams, behalve veel plezier maken, er voor doen?
Naast 3 verschillende vleessoorten op de barbecue bereiden moet er een rub en een bbq-saus gemaakt worden. En.. er is traditiegetrouw een verrassingsopdracht! Over de inhoud van de opdracht worden de teams pas op de dag van de Challenge geïnformeerd.

Anders dan voorgaande jaren is dat de teams hun gerechten zelf aan de jury moeten presenteren en er een kleine toelichting bij geven.
De jury heeft een jurytafel op een podium op het terras en zal de geserveerde gerechten meteen van een eerste commentaar voorzien. Leuk voor de teams en leuk voor het publiek! Rond 17.00 uur volgt de prijsuitreiking.

Kom vrijdag 24 augustus niet alleen een kijkje nemen op het BBQ plein vóór Hotel de Zwaan om te zien hoe de teams het er vanaf brengen maar ook om wat te smullen! 

Er staat een enorme BBQ, de "Salland Smoker", waar diverse lekkere BBQ gerechtjes op worden bereid en tegen een vriendelijke prijs te proeven. Voor wie na al het BBQ geweld wel zin heeft om 's avonds lekkere Italiaanse gerechten te eten (voor-hoofd-nagerecht) en een glaasje wijn of bier te drinken is er de Italiaanse avond, met niet alleen lekker eten maar ook een gezellig potje muziek!

Reserveer een stoel(en) aan de lange familietafels in het sfeervolle Stöppelhaene restaurant op het terras van Hotel de Zwaan.
info@hoteldezwaan.nl, Kosten € 25,00 p.p.

Geïnteresseerd in meer achtergrond over de BBQ Challenge klik hier dan om te kijken op hun eigen website.

Datum: 24-08-2018
Locatie: Varkensmarkt
Aanvangstijd: 11:00 uur
Eindtijd: 17:00 uur

 

< ga terug