Stöppelhaene concert Basiliek van de H. Kruisverheffing

Stöppelhaeneconcert door Gemengd koor van de Heilige Kruisverheffing

Traditiegetrouw geeft het Gemengd koor van de Basiliek van de H. Kruisverheffing o.l.v. Gerlinde Post haar concert op de donderdagavond van de Stöppelhaene. Met medewerking van vaste organist Jan Wanders en een strijkersensemble o.l.v. Diewertje Wanders.

Het thema dit jaar is 125 jaar Kruisverheffing "in lief en leed"

Net als voorgaande jaren is het gelukt een afwisselend programma samen te stellen. De liederen hebben allemaal hun eigen affiniteit met lief en/of leed.
Het koor zal liederen ten gehore brengen van verschillende componisten. Ook zullen er werken worden uitgevoerd, gecomponeerd of bewerkt door de diverse dirigenten die ons koor hebben geleid, te weten de heer J. ter Borg (dirigent 1957-2000), de heer C. Rodijk (dirigent 2000-2005) en onze huidige dirigent mevrouw Gerlinde Post (2005-heden)

Tussen de liederen door zal er ruimte zijn voor enkel muzikale intermezzi, uitgevoerd door het strijkersensemble. Naast het ensemble verleent mevrouw M. Nijkamp haar medewerking op het kistorgel (bij het slotstuk: het Kyrie van Louis Vierne, welke wordt uitgevoerd door het koor, 2 orgels en het ensemble).

Aanvang van het concert is traditiegetrouw om 19.00 uur in de Basiliek, zodat aansluitend ook de feestelijkheden nog bezocht kunnen worden. De entree is vrij; een gift wordt op prijs gesteld.

www.gemengdkoorkruisverheffing.nl

Datum: 23-08-2018
Locatie: Kruisverheffing
Aanvangstijd: 19:00 uur
Eindtijd: 20:00 uur

 

< ga terug