Nieuws

Vrijdag muziek Stöppelhaene

Vrijdag Stöppelhaene: Jannes, Rowwen Hèze, Bökkers, Orkest over de IJssel,
Vrijdagavond wordt het een grote feestavond met optredens van de Limburgse feestband Rowwen Hèze, de rocknummers van Bökkers, piratenkoning Jannes, de Duitse formatie Das Regiment en de pompende beats van Beatcrooks! ’s Middags zorgen Small Time Crooks en de Wetnecks voor een feest van herkenning in een mix van Blue Grass, country, dance, polka en rock ’n roll!

Orkest over de IJssel
De vrijdagavond begint met een biertje samen met je ouders, collega-ondernemers, buren of je schoonmoeder tijdens het concert van Orkest over de IJssel: lekker swingen, zingen en intens genieten. Het 40-koppig semiprofessionele Orkest over de IJssel onder leiding van Hans Groen zorgt samen met een aantal fantastische vocalisten en instrumentalisten uit de Nederlandse muziekscène zoals Trijntje Oosterhuis, ErikNeimeijer (Bökkers), Rumor Has it, Eric Milton gegarandeerd voor een van de meest bijzondere optredens van Stöppelhaene. Daar wil je bij zijn.

Rowwen Hèze
Daarna verdwijn je samen met je beste vrienden naar een plekje waar je goed kunt bewegen, niet te ver van de bar en in de buurt van die leuke man of vrouw waar je indruk op wilt maken: tijdens Rowwen Hèze kan iedereen namelijk helemaal zichzelf zijn. Op vrijdag 24 augustus strijkt het circus van Rowwen Hèze neer op het hoofdpodium van Stöppelhaene. Verwacht veel Rock & Roll, polka en limburgs dialect! Het is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag, dat heel Raalte Limburgs lult!

Jannes
In de wondere wereld van piratenmuziek krijgt geen artiest zo’n groot applaus als Jannes. Met een carrière van meer dan 15 jaar is Jannes inmiddels overal in het land afsluiter in overvolle feesttenten. Zelf blijft de zanger altijd nuchter en relaxed. Of het nu een foto voor een cd-hoesje is, tijdens een ontmoeting met fans of op het podium van een uitverkocht Gelredome: deze Drent oogt altijd ontspannen. Zijn naam is Jannes… en hij komt van het platteland! Kom je een nummer meezingen in de Sallandse Herberg?

Bökkers
De kroonprinsen van de dialectrock zijn inmiddels kind aan huis op Stöppelhaene. Deze heren zijn minstens net zo ondeugend, smerig en eigenwijs als je eigen koters. Hoe opruiend hun rock ’n rol-optredens ook zijn, je blijft van ze houden. Deze Overijsselse rockband begon ooit als Normaal-coverband, maar heeft inmiddels na vier studioplaten en een live-album een volledig eigen smoelwerk opgetrokken. De expliciete teksten in Sallands dialect op het laatste album ‘Schorem uut de schiettente’ bleven niet onbesproken. Een dominee uit Wapenveld haalde het album van de heren zelfs aan in zijn wekelijkse toespraak. Het optreden op Stöppelhaene voelt voor de heren inmiddels als thuis. En thuis, daar geef je de beste feestjes!

Tentfeest met Das Regiment en Beatcrooks
Eenmaal in de feeststemming weet de Partyband Hofbräu Regiment uit Stuttgart wel hoe je die fijne sfeer vast kunt houden. Deze muzikanten zorgen in de Sallandse Herberg voor een wervelwind aan ‘foute’ nummers die op een oktoberfest niet zouden misstaan. Liever een stevige beat? Daar weten de badboys van Beatcrooks wel raad mee! Zij feestylen ieder feest in een dikke flow. “Van schurende moombahton, guilty pleasures, rammende housebeats, foute feestmuziek tot happy hardcore. Verzamel je laatste energie en show die moves tijdens het aller hardste feestje!

Intiem buitenfeestje met Small Time Crooks en Wetnecks
Wil jij niet wachten tot de avond? Kom dan ’s middags naar ’t Stöppelveld en begin mooi op tijd met het vieren van jouw feestje met de Wetnecks. Heb je ze vorig jaar niet gezien? Dan heb je echt wat gemist! Zeven broers, weliswaar van verschillende vaders, die elkaar min of meer toevallig zijn tegengekomen. The Wetnecks zijn er klaar voor om Nederland te veroveren door bekende hits in een jasje van blue grass, country, dance, polka en rock ’n roll te steken! De muziek van de Small Time Crooks is een mengsel van sigaretten, drank, Duitse worsten, baarden en broederschap. Hun stijl bevat elementen van jazz, rhytm & blues, en western swing, de vocale harmonieën doen je herinneren aan de blues brothers!

< ga terug