Boerendag

Toen de KPJ Pionier nog volop katholieke plattelandsjongeren als lid had, werd bij die vereniging De Boerendag bedacht. “Laten zien hoe je vroeger op een boerderij aan het werk was, maar ook laten zien hoe dat vandaag de dag gebeurt.” Het bleek een gouden formule die al tientallen jaren veel publiek trekt. Vast ook, omdat er voor kinderen veel te doen is!

Er staan veel stands, die allemaal een koppeling hebben met het platteland. Bekende deelnemers zijn de Knapenvelder, de Landman, de imkervereniging en Eigenaardigheden. De vrouwen van nu, de bessembinder en de mosterdmaker ontbreken evenmin op de Boerendag. Naast een markt met stands zijn er ook demonstraties van (oude) ambachten zoals manden maken, stro vlechten en klompen maken. Ook is er een werkende oude dorsmolen te bezichtigen en kun je meekijken met een kunstenares die dieren schildert. De echte dieren maken de invulling van de Boerendag compleet, er zijn konijnen, kippen, alpaca's, mini pony’s, schapen en cavia's te bezichtigen en te aaien.

Op het demonstratieterrein vindt dit jaar het NK Stokdorsen plaats. Het stokdorsen toont de manier hoe men vroeger het geoogste graan bewerkte. Verschillende groepen strijden om de Nederlandse titel van het ouderwetse stokdorsen. Het stokdorsen start om 10.00 uur.

Daarnaast is op het demonstratieterrein ook dit jaar weer een plekje ingeruimd voor de Taartbakwedstrijd.

Ook dit jaar verzorgen wij weer de Boerenlunch. Hierbij is het mogelijk om vanaf 11.45 uur (tot 13.15 uur) aan te schuiven bij een ambachtelijk gemaakte lunch. Kosten hiervan zijn € 12,50. Klik hier voor meer informatie en voor de tickets.

LTO Salland staat ook dit jaar natuurlijk weer op de Boerendag van de Stöppelhaene in Raalte. Zij willen met het thema ‘Salland Boert en Eet Bewust’ de voedselproducenten en -consumenten dichter bij elkaar brengen. Wil je hier meer over weten? De mensen van de LTO vertellen je graag meer!

Datum: 27-08-2021
Locatie: Domineeskamp
Aanvangstijd: 10:00 uur
Eindtijd: 17:00 uur

 

< ga terug