Sallandse BBQ Challenge

Wie wordt de "BBQ koning(in)" van Stöppelhaene 2019 ?

Het begint een traditie te worden.. voor de vijfde keer wordt door de Oogstkoningin op de vrijdag van de Stöppelhaene om 12.00 uur het officiële startsein gegeven voor Sallands BBQ Challenge. Maximaal 15 teams van 2-4 (amateur) koks gaan strijden voor de grote BBQ Challenge trofee en een aantal mooie prijzen.

Wat moeten de bbq-teams, behalve veel plezier maken, er voor doen?
Naast het bereiden van 3 (vlees)gerechten op de barbecue, waaronder uiteraard traditiegetrouw de spareribs, is het dit jaar de bedoeling dat elk team een gerecht naar eigen keuze gaat maken, moet er een gerecht worden gemaakt in een Dutch Oven en hebben ze de opdracht om een vegetarisch gerecht te bereiden. Dit jaar krijgen de teams meer vrijheden in de voorbereiding! In tegenstelling tot andere jaren, waar op de wedstrijddag alle gerechten moesten worden gemaakt met de aanwezige producten, kan men nu de sauzen, rubs en ingrediënten zelf meenemen.

Omdat het vorig jaar goed bevallen is zullen de teams ook dit jaar de bereide gerechten aan de jury moeten presenteren en toelichten.
De jury heeft een jurytafel op een podium op het terras en zal de geserveerde gerechten meteen van een eerste commentaar voorzien. Leuk voor de teams en leuk voor het publiek! Rond 17.00 uur volgt de prijsuitreiking.

Kom vrijdag 30 augustus niet alleen een kijkje nemen op het BBQ plein vóór Hotel de Zwaan om te zien hoe de teams het er vanaf brengen maar ook om wat te smullen! 

Er staat een enorme BBQ, de "Salland Smoker", waar diverse lekkere BBQ gerechtjes op worden bereid en tegen een vriendelijke prijs te proeven. Voor wie na al het BBQ geweld wel zin heeft om 's avonds lekker te eten (voor-hoofd-nagerecht) en een glaasje wijn of bier te drinken is er de mediterrane avond, met niet alleen overheerlijke mediterrane specialiteiten maar ook een gezellig potje muziek!

Reserveer een stoel(en) aan de lange familietafels in het sfeervolle Stöppelhaene restaurant op het terras van Hotel de Zwaan. info@hoteldezwaan.com Kosten € 25,00 p.p.

Geïnteresseerd in meer achtergrond over de BBQ Challenge klik hier dan om te kijken op de website van SALLANDS BBQ CHALLENGE!.

 

 

Datum: 30-08-2019
Locatie: Varkensmarkt
Aanvangstijd: 11:00 uur
Eindtijd: 17:00 uur

 

< ga terug