Trekkerslep

Trekkerslép is de Sallandse afgeleide van het bekende tractorpulling, een sport dat midden jaren 70 is komen overwaaien vanuit Amerika en dat tot op de dag van vandaag zijn weerga niet kent! Er wordt onderscheidt gemaakt tussen standaard tractoren en tractoren die speciaal voor de sport geprepareerd zijn. Er zal worden gestreden in verschillende klassen op basis van gewicht waarbij de grootste tractoren een gewicht mogen hebben van 12.000 kg.

Het spel is simpel, een baan van 100 meter en een sleepwagen, dat naarmate je deze vooruit trekt alsmaar zwaarder wordt. Heb je de 100 meter behaald, dan heb je een Full Pull en mag je nog een keer. Haal je de 100 meter niet dan zal deze afstand genoteerd worden en diegene met de verste afstand mag zich winnaar noemen!

Om klokslag 9.00 uur zal de eerste deelnemer een poging wagen voor een Full Pull. In totaal zullen er ongeveer 120 deelnemers strijden om een prijs in de wacht te slepen. Traditiegetrouw zullen ook de Sallandse boer en de oogstkoningin een trekpoging wagen. Voor de kleine toeschouwer is er een springkussen en ook aan de inwendige mens is gedacht! In tegenstelling tot eerdere edities is het dit jaar een open wedstrijd waarbij de deelnemer uit Raalte en directe omgeving een voorrangspositie hebben.

Machtig om te doen. Prachtig om te zien.

Wedstrijdterrein: Burgemeester zuidwijklaan, nabij kruispunt Bos, kruispunt N35/N48.
Opgave en info: www.trekkerslepstoppelhaene.nl

Entree: Gratis

Datum: 31-08-2019
Locatie: Raalte
Aanvangstijd: 09:00 uur
Eindtijd: 18:00 uur

 

< ga terug