Optocht aans-umme

Een optocht, maar dan aans-umme (andersom!) 

Dit jaar organiseert de Stöppelhaene geen oogstcorso, maar we staan wel stil bij de Stöppelhaene. In navolging van de buurtbewoners van de Raarhoek organiseren wij een omgekeerde optocht (aans-umme). Dit houdt in dat de versiering niet langs het publiek rijdt, maar dat het publiek langs de versieringen rijdt.

Met de versieringen bedoelen wij alles wat maar enigszins met Stöppelhaene te maken heeft zoals: (verlichte) gevelversiering, met garves versierde tuinen, door kinderen versierde skelters of fietsen, beplakte panelen, of andere creatieve creaties die verwijzen naar de Stöppelhaene.

Wil je meedoen, dan kun je je inschrijven, zodat we je eventueel in de route kunnen opnemen (mits er een mooie doorgaande route van te maken is).

Gratis ophalen 

Als je besluit om mee te doen dan kun je per adres 2 garven, lijm of starterspakketten gratis ophalen. Deelnemers aan de optocht aans-umme kunnen garven ophalen bij De Knapenvelder, Knapenveldsweg 29 in Raalte, op zaterdag 14 augustus en zaterdag 21 augustus, beide dagen van 10.30 tot 12.00 uur.

Voorwaarden

Er zijn eigenlijk geen voorwaarden. We verwachten dat je een creatieve versiering of creatief bouwsel maakt, passend bij Stöppelhaene.

Route

De route gaat langs de creatieve versieringen. Deze wordt gemaakt als alle deelnemers bekend zijn en zal te vinden zijn op deze website. De route wordt gemaakt als fietsroute, maar je kunt ook met de auto langs de versieringen rijden. De route kan de hele dag worden gefietst. Enkele objecten zullen ’s avonds worden verlicht.

Klik hier om route te downloaden.

Datum: 28-08-2021
Locatie: Raalte
Aanvangstijd: 09:00 uur
Eindtijd: 22:00 uur

 

< ga terug