Sallandse Cabaretavond

Sallandse Cabaretavond, feest voor de lachspieren
De cabaretavond is de traditionele opener van de Stöppelhaene. Veel cabaret, afgewisseld met muziek en natuurlijk de bekendmaking van de Oogstkoningin en haar hofdames. Dit jaar grappenmakers uit Salland en Twente, bijzonder muziektheater, een indrukwekkend mannenkoor en danstalent uit Raalte.

Nathalie Baartman
In 2010 overdonderde ze al op de Sallandse Cabaretavond en ze is weer terug. De Twentse Nathalie heeft een andere kijk op de wereld, die ze maar wat graag deelt. ‘Mensen noemen mijn wereldvreemd. Dat snap ik niet. Ik vind de wereld raarder dan ik’. De liefde voor het platteland en het dorpse leven zijn een rode draad in haar voorstellingen. Alles op het randje van gekte. Wij zijn er weer klaar voor.
(foto: Jochem Jurgens)

Gait van der Weegh
Van der Weegh is geen onbekende voor de regelmatige bezoeker van de Sallandse Cabaretavond. Hij brengt zijn verhaal als Gaît altijd leuk, los en simpel. Geen ingewikkelde boodschappen en verhalen, gewoon lekker in het Sallands want daar kan Gaît zich het allerbeste in uitdrukken.

Thijs Kemperink
Nog een Twentse cabaretier die het podium van de Sallandse Herberg betreedt. Een mooi verhaal vertellen, dat kan Thijs Kemperink. Zijn motto: ‘Lachen is gezond’ komt terug in alle verhalen van Kemperink.

Piepschuim
Bedenk een instrument en deze mannen halen er een geluid uit. Klein, groot, blazen of tokkelen. Piepschuim zingt en speelt met een tomeloze energie, veel humor en soms een verrassend dansje.

D-Radiaton
Maar liefst dertien dansende dames staan er deze avond op het podium van de Sallandse Herberg. De meiden tussen de 14 en 17 jaar uit de gemeente Raalte wonnen onlangs de titel Nederlands kampioen streetdance/hiphop. En daar is de gemeente Raalte trots op. D-Radiation is onderdeel van Urban4You.

Koorbazen
Een koor met 52 mannen, a capella en zoals ze het zelf zeggen: onalledaags. Van Top 40 naar hiphop of juist een rockklassieker, de koorbazen gooien er hun eigen sausje overheen en dat maakt indruk.

Kaartverkoop Sallandse Cabaretavond
De avond wordt gepresenteerd door Bjørn Roescher en start uiteraard met de bekendmaking van de Oogstkoningin en hofdames 2019 en presentatie van de Sallandse Boer. Entreekaarten a €15,00 zijn te koop bij Schulten Lederwaren in Raalte. De Sallandse Herberg is woensdagavond 28 augustus om 19.00 uur geopend en het programma start om 20:00 uur.

Datum: 28-08-2019
Locatie: Sallandse Herberg
Aanvangstijd: 19:00 uur
Eindtijd: 00:00 uur

 

< ga terug