Kermis

Kermis: Yes!

Hoe oud zou het fenomeen ‘kermis’ eigenlijk zijn? Heel vroeger had het de sfeer van rondtrekkende mensen die spanning en sensatie aan de broek hadden hangen. Maar ook feest en vertier. Als de kermis in het dorp was, dan was het een paar dagen even anders. Dan liet je de dagelijkse beslommeringen even voor wat ze waren. Dan ging je feest vieren. En dat is nog steeds zo.

De kermis is voor jong en oud. Natuurlijk is er een draaimolen, je kunt eendjes vangen, touwtje trekken, miniscooter rijden, maar natuurlijk ook rondknallen in de botsauto’s. Voor de durfals is de booster maxxxx (ja, met vier keer een x) er weer. In no time zit je 55 meter hoog boven de kermis.

Wil je liever wat minder emotie op je gezicht, dan kun je  gokken op mooie cadeaus met grijpkranen, jackpot en pusher. En dan met Hollands gebak of een superzoete suikerspin naar huis.

De kermis draait van woensdag tot en met zondag.

Woensdag:  15.00 – 01.00 uur
Donderdag: 13.00 – 01.00 uur
Vrijdag: 13.00 – 01.00 uur
Zaterdag: 12.00 – 01.00 uur
Zondag: 12.00 – 19.00 uur


Prikkelarme kermis

Na het succes van de afgelopen twee jaar is er ook dit jaar weer een prikkelarme kermis op Stöppelhaene. Op woensdag 25 augustus is tussen 18.30 en 19.30 de kermis ingericht voor iedereen die normaal overprikkelt wordt door alle flitsende lichten, harde muziek en andere geluidsbronnen. Deze prikkels worden tot het minimale gebracht of zelfs helemaal uitgeschakeld. Op deze manier hoopt de organisatie de kermis (en Stöppelhaene) echt een feest voor iedereen te kunnen maken.

 

 

< ga terug