Straat- en gevelversiering

Stöppelhaene is hét Sallandse Oogstfeest. Dit komt niet alleen tot uiting in de activiteiten tijdens de Roggemaaiersdag, de Boerendag, het Oogstfeest en het Oogstcorso, maar ook in de versieringen in én om het centrum van Raalte. Elk jaar is er een wedstrijd voor de de beste Straat- en Gevelversiering.

De straat versieren met allerlei oogstproducten zorgt ieder jaar weer voor veel gezelligheid. Het creëert een gevoel van saamhorigheid binnen de straat. Ook gezinnen die de gevel van hun huis versieren komen vaak met veel originele creaties. Wanneer de versieringen in de avonduren ook nog eens verlicht worden, zorgt dit voor extra sfeer. 

Iedereen in Raalte kan meedoen aan de wedstrijd voor het versieren van gevels en straten. Lijkt het jou ook leuk om mee te doen? 
Klik hier om u op te geven of voor meer informatie.

De jury beoordeelt het spektakel één keer bij daglicht en één keer in de avonduren. De beoordeling gebeurt op basis van een eerste totaalindruk, techniek, verlichting, afwerking, hoeveelheid werk. De uitreiking van de prijzen en startgelden is na afloop van het Oogstcorso (ong. 16.00 uur) in de Sallandse Herberg op het Stöppelveld.

Vanaf donderdag 26 augustus t/m zondag 29 augustus zijn de versierde straten, gevels en verlichte panden ook te bezichtigen! De route is te verkrijgen bij de Primera, Schulten en de Praalwagentent.

U kunt hier de route downloaden die u langs de versierde straten en gevels brengt.

Klik hier binnenkort voor de uitslag en hier voor de foto's van de Straat- en Gevelversiering 2019.

Op zoek naar zaden en bonen? Klik dan hier.


Donderdag 9.00 - 23.00
Vrijdag 9.00 - 23.00
Zaterdag 9.00 - 23.00
Zondag 9.00 - 23.00

 

 

< ga terug