Informatiemarkt

Tijdens de informatiemarkt op De Plas krijgt Raalte op zaterdag 11 augustus een voorschot op Stöppelhaene. Van 10 tot 15 uur zijn er allerlei activiteiten.  

Bij de informatiekraam kun je vragen stellen over de optocht, zoals het plakken van zaden en het versieren van een wagentje of fiets. Je kunt er ook voorbeelden zien. Er zijn starterpakketten te koop waarmee je thuis aan het werk kunt. Zo’n pakket kost 2 euro en bestaat uit een plankje met haan, 5 soorten zaad, een bakje lijm en een kwastje. Tevens zijn er voor een vriendelijk prijsje petjes en zakdoeken te verkrijgen die je kunt aantrekken als je mee doet met de oogstcorso op donderdagmiddag.

Kinderen die willen meedoen aan het oogstcorso met de kinderoptocht op donderdag 23 augustus kunnen zich deze zaterdag al bij de informatiekraam aanmelden. Ze krijgen dan een bakje lijm en een garvebon gratis. Ook kunnen de kinderen die graag knutselen er met zaden gratis een haantje of t-shirt versieren en is er een hoekje waar ze lekker kunnen knuffelen met een konijn of een geitje.