Nieuws

Nathalie Baartman en Miss Montreal op Stöppelhaene

De laatste namen voor de Stöppelhaene zijn bevestigd en hiermee is het programma op ’t Stöppelveld compleet. Op woensdag 28 augustus de Sallandse Cabaretavond met cabaret van Nathalie Baartman, Raaltenaar Gait van der Weegh, Piepschuim en Thijs Kemperink, dans van D-Radiation, het indrukwekkende mannenkoor Koorbazen en natuurlijk de bekendmaking van de Oogstkoningin en haar hofdames. Zondag 1 september wordt (bijna traditioneel) afgesloten door Miss Montreal en The Euros.


Sallandse Cabaretavond, feest voor de lachspieren

De cabaretavond is de traditionele opener van de Stöppelhaene. Veel cabaret, afgewisseld met muziek en natuurlijk de bekendmaking van de Oogstkoningin en haar hofdames. Dit jaar een grappenmakers uit Salland en Twente, bijzonder muziektheater, een indrukwekkend mannenkoor en danstalent uit Raalte.

Nathalie Baartman
In 2010 overdonderde ze al op de Sallandse Cabaretavond en ze is weer terug. De Twentse Nathalie heeft een andere kijk op de wereld, die ze maar wat graag deelt. ‘Mensen noemen mijn wereldvreemd. Dat snap ik niet. Ik vind de wereld raarder dan ik’. De liefde voor het platteland en het dorpse leven zijn een rode draad in haar voorstellingen. Alles op het randje van gekte. Wij zijn er weer klaar voor.


Gait van der Weegh
Van der Weegh is geen onbekende voor de regelmatige bezoeker van de Sallandse Cabaretavond. Hij brengt zijn verhaal als Gaît altijd leuk, los en simpel. Geen ingewikkelde boodschappen en verhalen, gewoon lekker in het Sallands want daar kan Gaît zich het allerbeste in uitdrukken. 

Thijs Kemperink
Nog een Twentse cabaretier die het podium van de Sallandse Herberg betreedt. Een mooi verhaal vertellen, dat kan Thijs Kemperink. Zijn motto: ‘Lachen is gezond’ komt terug in alle verhalen van Kemperink. 

Piepschuim
Bedenk een instrument en deze mannen halen er een geluid uit. Klein, groot, blazen of tokkelen. Piepschuim zingt en speelt met een tomeloze energie, veel humor en soms een verrassend dansje.

D-Radiaton
Maar liefst dertien dansende dames staan er deze avond op het podium van de Sallandse Herberg. De meiden tussen de 14 en 17 jaar uit de gemeente Raalte wonnen onlangs de titel Nederlands kampioen streetdance/hiphop. En daar is de gemeente Raalte trots op.

Koorbazen
Een koor met 52 mannen, a capella en zoals ze het zelf zeggen: onalledaags. Van Top 40 naar hiphop of juist een rockklassieker, de koorbazen gooien er hun eigen sausje overheen en dat maakt indruk.  

Kaartverkoop Sallandse Cabaretavond
De avond wordt gepresenteerd door Bjørn Roescher en start uiteraard met de bekendmaking van de Oogstkoningin en hofdames 2019 en presentatie van de Sallandse Boer. Entreekaarten zijn te koop bij Schulten Lederwaren in Raalte. De Sallandse Herberg is woensdagavond 28 augustus om 19.00 uur geopend en het programma start om 20:00 uur.

Miss Montreal op de zondag van Stöppelhaene
Voor de vierde keer mogen we Sanne Hans en haar band verwelkomen op de laatste dag van Stöppelhaene, Sallands Oogstfeest. Miss Montreal en The Euros sluiten op 1 september het feestje in Raalte af.  


Miss Montreal bracht in 2008 haar single ‘Just a Flirt’ uit en sindsdien gaat het hard. Van vele top-10 hits naar jurylid in The Voice of Holland, ze is niet meer weg te denken van de Nederlandse radio, tv en podia. Dit jaar richt Miss Montreal zich vooral op het schrijven van Nederlandstalige muziek. Wie weet maakt ze van het Stöppelhaenelied een heuse Miss Montreal versie.
Het laatste restje energie na 5 dagen feesten houden de bezoekers van Stöppelhaene altijd nog even vast voor de finale op ’t Stöppelveld. Van meezingers naar rock, van Nederlandstalig naar fuifnummer, ook dit jaar zorgen de mannen van The Euros voor een zinderende eindfinale.

< ga terug