Nieuws

Oogstgave goed ingezet

De Stöppelhaene kraait vanaf de Filipijnen! Met de oogstgave van 2019, is de Red Horse Company druk bezig om het tuinenproject op te starten en ze houden en natuurlijk houden ze ons graag op de hoogte. Hierbij een berichtje vanuit de Filipijnen:

Tuinenproject van start

Vrijwilligers van de Red Horse Company hebben onlangs een begin gemaakt met het tuinenproject op het Filipijnse eiland Negros. Hiermee krijgt , amper een half jaar later , de Sallandse oogstgave daadwerkelijk de eigenlijke bestemming .

Op 18 januari zijn ze geland, de grote groep vrijwilligers die de komende weken letterlijk de handen uit de mouwen gaan steken om de kwetsbare vissersbevolking voort te helpen in behuizing en in de voedselvoorziening. Maar liefst 21 vrijwilligers gingen de dag erop aan de slag, samen met de betrokken Filipino’s. Benauwd was het zeker met de 30 graden en de hoge luchtvochtigheid.     Onder leiding van Raaltenaar Theo Vlaskamp werd in de eerste dagen de omheining aangelegd, waarmee de tuinderijen niet alleen gemarkeerd worden maar tevens beschermd zijn tegen wilde dieren. Volgens het tijdpad wordt hierna de tuinschuur gebouwd. Met de aanleg van irrigatie en het cultiveren van de bodem is het complex rijp om ingezaaid en ingeplant te worden. Dan ook wordt de bestemming van de oogstgave 2019 bereikt. Meteen ook komt een gevarieerde voedselvoorziening voor het dorp in zicht.  Wat zijn ze in hun element, de leden van de Red Horse Company. Wat wordt hier op dit Filipijnse eiland een sober vissersvolk nieuwe perspectieven geboden met de bouw van enkele orkaanbestendige huizen en de aanleg van de dorpstuin. 

Met dank aan Salland, middels de oogstgave gefaciliteerd en door de fysieke inzet van de groep vrijwilligers.      

 

< ga terug